IAVE webinari o utjecaju koronavirusa na volontersku zajednicu

IAVE – Međunarodna organizacija za razvoj volonterstva je osmislila niz webinara koji se tiču teme koronavirusa i njegovog utjecaja na volontersku zajednicu. Webinari su namijenjeni za sve organizacije civilnog društva, poglavito za one koje organiziraju i koordiniraju volontere tijekom kriznih vremena, ali i sve druge koji svojim radom utječu na informiranost građana, organizatora volontiranja i volontera.

Prvi u nizu webinara naziva Sigurnost i zdravlje volontera održat će se 25.3.2020. (srijeda) u 15h  po našem vremenu. Voditelj  webinara je Stuart Garland iz organizacije Volunteer Ireland. Registrirati se možete ovdje.

Drugi planirani webinar Koordiniranje virtulanih volontera tijekom pandemije održat će se u petak 27.3.2020. u 15:00h gdje će sudionici imati prilike čuti primjere i praksu digitalnog volontiranja kao  i informirati se o alatima i metodama za učinkovito virtualno koordiniranje volontera. Registracija se vrši na ovom linku.

IAVE je pripremio još dva webinara za koje će datume odrediti u narednom periodu, ali se infomirati o njima možete ovdje.