Hrvatska volontira 2022.- Ukupno 3.992 volontera poklonilo je 15.808 volonterskih sati svojim zajednicama

Nacionalna kampanja HRVATSKA VOLONTIRA održala se dvanaestu godinu za redom, od 11. do 14. svibnja 2022. Hrvatski centar za razvoj volonterstva i volonterski centri u Hrvatskoj, u partnerstvu s Hrvatskim Crvenim križem, Mrežom mladih Hrvatske i Savezom izviđača Hrvatske proveli su ovogodišnju kampanju kako bi istaknuli potencijal za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem, kada se povežu građani i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora.

Kako bi se istaknuo potencijal za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem kada se povežu građani i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora, ovom manifestacijom nastojimo potaknuti što veći broj građana i organizacija iz cijele Hrvatske na uključivanje u različite društveno korisne aktivnosti i time promovirati vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca.

Ovogodišnja manifestacija Hrvatska volontira želi promovirati značaj i dobrobiti volontiranja za razvoj društva. Prateći Europsku godinu mladih, ove godine naglasak stavljamo na potencijale i snagu sustavnijeg angažmana mladih u suočavanju s izazovima prirodnih i društvenih kriza kao što su klimatske promjene, COVID-19, nasilje, ratovi i veliki priljev izbjeglica.

Povezujući različite aspekte volontiranja, mlade, krize i održivi razvoj želimo naglasiti kako se otpornost nalazi u kvaliteti interakcije između pojedinaca i njihovog okruženja, između generacija, između različitih društvenih grupa i kultura, između sektora i disciplina. Kampanja je okupila 185 organizatora volontiranja koji su u 90 gradova i općina proveli 295 volonterskih aktivnosti kako bi svojim doprinosom potakli izgradnju sretnije i bolje zajednice. Ukupno 3.992 volontera poklonilo je 15.808 volonterskih sati svojim zajednicama.

Izvještaj po regijama i gradovima dostupan je OVDJE.

Dobro je što ste tu! Hvala što ste tu!

————

Za sadržaj u ovome tekstu odgovorna je isključivo Agencija lokalne demokracije Sisak.