Gradski program za mlade Grada Siska otvoren za savjetovanje

Grad Sisak u partnerstvu s Koordinacijom udruga mladih Siska provodi projekt Gradski program za mlade grada Siska za razdoblje 2020.- 2024., te prije upućivanja Gradskom vijeću Grada Siska na donošenje, poziva zainteresiranu javnost na sudjelovanje u savjetovanju o nacrtu programa.

Savjetovanje i uključivanje javnosti u postupak donošenja propisa provodi se kako bi se prikupile informacije o interesima, stavovima i prijedlozima javnosti vezanim uz određenu javnu politiku s ciljem podizanja razine razumijevanja i prihvaćanja ciljeva politike, ali također i kako bi se uočile slabosti i negativni učinci javne politike koje treba na vrijeme otkloniti.

Obrazac s primjedbama i prijedlozima možete pronaći na web stranici grada: https://sisak.hr/nacrt-gradskog-programa-za-mlade-grada-siska/

Rok za predaju prijedloga je 10. studeni 2019. godine, a šalju se na e-mail: drustvene.djelatnosti@sisak.hr

Projektom se želi unaprijediti provedbu politika za mlade kroz uspostavu dijaloga između mladih i donositelja odluka u gradu Sisku, mladima približiti važnost njihovog sudjelovanja u procesima donošenja odluka, te ih potaknuti na uključivanje u procese predlaganja i izrade politike za mlade, te izraditi Gradski program za mlade grada Siska. Ciljana skupina su mladi od 15 do 30 godina te predstavnici ustanova u gradu u svojstvu donositelja odluka.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije kroz Program Erasmus+ Ključna aktivnost 3 – Potpora reformi politika, a provodi se na području grada Siska, od 1. veljače 2019. do 31. siječnja 2020. godine.