8. Sisački Sajam udruga i ustanova – Manifestacija „Hrvatska volontira“ 2017.

Hrvatska mreža volonterskih centara, već sedmu godinu za redom, organizira manifestaciju „Hrvatska volontira“ kojom se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Hrvatska volontira ove će se godine održati od 22. do 27. svibnja 2017., a njezina specifičnost jest i dodatna sinergija koju ostvaruje s manifestacijom Dani otvorenih vrata udruga u organizaciji Ureda za udruge Vlade RH kako bi se građani dodatno informirali o radu udruga, važnosti njihova postojanja te dobrobitima koje stvaraju u svojim zajednicama.

Sisak se Manifestaciji pridružuje organiziranjem 8. Sisačkog Sajma udruga i ustanova koji se održava u subotu, 27. svibnja 2017. godine na Pješačkoj zoni u ulici S. i A. Radića, od 10:00 do 12:00 sati. Prijave na Sajam su otvorene do 10. svibnja 2017. godine isključivo putem linka OVDJE!

Sajam se održava u okviru projekta “Volonterska mreža grada Siska” kojeg provodi ALD Sisak u partnerstvu s Gradom Siskom i Centrom za socijalnu skrb Sisak te u suradnji s Centrom za kulturu “Kristalna kocka vedrine” i Turističkom zajednicom Sisak. Projekt financiraju Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grad Sisak.

Dio je programa Volonterski centar Sisak kojeg podupiru Grad Sisak i Sisačko-moslavačka županija.

***

Pozivamo vas da, osim sudjelovanja na 8. Sisačkom Sajmu udruga i ustanova, i ove godine organizirate volonterske aktivnosti u koje možete uključiti što veći broj građana, a koje ćete „krojiti po mjeri“ zajednica u kojima djelujete.

Aktivnosti koje planirate provesti ove godine prijavljujete isključivo putem online baze volonterskih aktivnosti, a možete prijaviti  i vaše redovne aktivnosti koje ćete provoditi u tjednu manifestacije (upute za korištenje baze nalaze se ispod).

Planirane volonterske aktivnosti možete prijaviti na: http://www.hrvatska.volontira.vcz.hr najkasnije do 16. svibnja 2017.

Unesene informacije bit će objedinjene i dostupne svim građanima na nacionalnoj razini i vjerujemo da će se kroz veliki broj akcija i veliki broj svih nas uključenih u manifestaciju prikazati i snaga naših ovogodišnjih poruka:

Dobro je za tebe. Dobro je za druge. Dobro je za tvoju tvrtku. Zavolontiraj se! i pridruži nam se u ovogodišnjoj manifestaciji „Hrvatska volontira“!

Volonterski centar Sisak stoji na raspolaganju za sve dodatne informacije i podršku oko prijave aktivnosti na e-mail vcs@Lda-sisak.hr i telefon 521-227.

Za dodatne informacije o manifestaciji pogledajte sljedeće poveznice: Hrvatska mreža volonterskih centara, izvještaj Hrvatska volontira 2016. te film o manifestaciji. Također pročitajte cijeli Poziv za organizatore volontiranja od Hrvatske mreže volonterskih centara u tekstu ispod.