Ispitivanje javnog mnijenja o iskustvima volontiranja u potresom pogođenom području

Dragi volonteri i organizatori volontera!

U sklopu Istraživanja o iskustvima volontiranja na potresom pogođenom području (Sisačko-moslavačka županija) koji je posvećen promociji volontiranja i unapređenju volonterske prakse kroz istraživanja, rasprave, izobrazbu i razmjene iskustava i strukturiranja važnih spoznaja vezanih za volontiranje proveden je projekt naziva „Radius V“ čiji je nositelj Dkolektiv (organizacija za društveni razvoj).

Jedna od projektnih aktivnosti koju provode posvećena je ispitivanju javnog mnijenja, stoga je radna skupina u svrhu provedbe ovog projekta pripremila istraživanje kojim želi dodatno približiti fenomen volontiranja u kriznoj situaciji, a posebice ispitati osobna iskustva, doživljaje i stavove volontera i volonterki koji su sudjelovali i koji i sada sudjeluju u pružanju pomoći nakon razornih potresa na području Sisačko-moslavačke županije.

Istraživanje se provodi putem upitnika koji je dostupan na poveznici ovdje do 23. srpnja 2021. godne.

Ovim putem molimo sve građane koju su volontirali ili još uvijek volontiraju na potresom pogođenom području da se odazovu ovom istraživanju.

Upitnik se odnosi na formalne (kroz različite organizacije koje djeluju na terenu) i neformalne oblike (neformalne volonterske inicijative, samoorganizirane grupe, pojedinačno volontiranje i sl.) angažmana.

Za dodatne informacije kontaktirajte hcrv@hcrv.hr